מאפינס אוכמניות

100 גרם חמאה רכה רכה
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים L
280 גרם  קמח
שקית אבקת אפייה
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
200 גרם אוכמניות טריות ומהממות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה.
מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים ומטמיעים בתערובת.
מוספים קמח ואבקת אפייה.
מוסיפים את החלב. ברגע שהתערובת מתאחדת מפסיקים לערבב.
מוסיפים את האוכמניות הקפואות ומערבלים קצרות רק עד שהן מתפזרות באופן שווה בתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות ממלאים שקעי מאפינס עד הסוף.
לפירורים המדהימים שמעל: שמים סוכר, קמח, חמאה בקערה ובעזרת הידיים מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מפזרים פירורים בנדיבות על המאפינס.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

לזלול!!!
«YAM»

בלוברי