מרק סופר פוד ירוק
השילוב של כמה ירקות סופר פוד יחד מאפשר לנו לספק לגוף שלנו ויטמינים, חומצה פולית, חלבון, סיבים תזונתיים ועוד.
המרק הירוק מאפשר לנו רגע של נחת ואושר לגוף – בין אם אתם ספורטאים או סתם נהנים מאוכל טוב
רכיבים:
ממחלקת הירקותל׳ה של צחיל׳ה:
חבילת ברוקולי
חבילת קייל
1 כרישה
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1-2 תפוח אדמה לבן או בטטה לבנה (עדיפות לבטטה)
1 זוקיני
1 קישוא
להכנה בצ׳יק:
1. מרתיחים בסיר גדול 5 כפות שמת זית
2. מטגנים את הראש סלרי ושורש פטרוזיליה כ-2 דקות חתוך לקוביות 1 ס״מ עד שמעט משחים
3. מוסיפים לטיגון את הברוקולי חתוך לפרחים כולל הגבעולים העבים (זה כל הויטמינים) לכ-3-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים לטיגון את הכרישה פרוסה לחתיכות בעובי 0.5 ס״מ. לכ-2 דקות נוספות ומערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים לטיגון את הבטטה הלבנה או תפוח האדמה חתוך לקוביות 1 ס״מ לעוד 3-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
5. מוסיפים את הקישוא, הזוקיני כשהם קצוצים דק ואת הכרוב קייל שחתוך לרוחב 1 ס״מ ל3-5 דקות (יש כאן מוטיב חוזר..)
6. מוסיפים מלח פלפל ו3-5 שיני שום ומערבבים.
7. מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות עם מרווח נוסף של 1 ס״מ. ומנמיכים לאש בינונית. סוגרים את הסיר עם מכסה ומערבבים מידי פעם. מבשלים כ- 30-40 דקות עד שכל הירקות נהיים רכים.
8. אפשר להוסיף מים בהתאם למרקם שאוהבים ( דליל או סמיך).
9. לאחר שכל הירקות רכים טוחנים עם בלנדר מוט או נינג׳ה עד לקבלת מרקם חלק
ואחרי האוכל בודקים שרירים 💪🏼🤩🤭
ב ת א ב ו ן ! ותביאו לצחיל'ה לטעום.

מרק לגוף ולנפש

