פסטה רוזה
מצרכים:
שמן זית
3 שיני שום קלופות
חצי כפית צילי גרוס
קופסה של עגבניות מרוסקות 400 גרם mutti
כפית מלח
25-30 גרם חמאה קרה
4 כפות שמנת מתוקה
5 כפות מים רותחים של הפסטה
חבילת פסטה או ספגטי
אופן ההכנה:
במחבת רחבה נשפוך שמן זית בנדיבות ואת השום, נטגן למשך דקה.
אחרי שהשום מתרכך נוסיף חצי כפית צילי גרוס חריף ונטגן למשך דקה – שימו לב שהצ'ילי לא יישרף כי אז יהיה טעם מר. אם נשרף, עושים שוב.
נוסיף פחית עגבניות מרוסקות, כפית מלח ונערבב.
נבשל למשך 15 דקות על אש בינונית עד שהרוטב יצטמצם.
נוסיף 5 כפות מים רותחים של הפסטה, נערבב ונבשל דקה נוספת.
נעביר את הרוטב לבלנדר, נוסיף חתכת חמאה ונטחן.
נחזיר את הרוטב למחבת ונוסיף 4 כפות שמנת מתוקה ופרמזן (כמה שיותר יותר טוב).
נוסיף את הפסטה לתוך הרוטב , נערבב ונהנה מהרעש הממכר.
אם הרוטב סמיך מידי נוסיף עוד קצת נוזלים מהפסטה.
שימו לב שאת הפסטה אני מוסיפה בהדרגה וזה מאוד חשוב כדי שיהיה הרבה הרבה רוטב אחרת זה לא אותו דבר.
ועוד בקשה לי אליכם – תאכלו את הפסטה שהיא חמה רותחת כי זה הרגע שלה !!!!
תגישו עם מלא פרמזן ובתאבון
קרדיט לסיון בריק, sivanbrick.