עוף חמוץ מתוק
מתכון מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה והפעם עוף חמוץ מתוק עם סויה, שום ודבש
רכיבים (לפי אופן הכנה):
400 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
למשרה:
3 כפות קורנפלור
4 כפות סויה בהירה – קיים במארז בסיס לאסייתית
1 כפית סודה לשתיה
להקפצה:
1 פלפל אדום (גמבה או שושקה)
1 פלפל ירוק או אדום חריף
1 בצל ירוק – רק העלים הירוקים
2 שיני שום פרוסות
לרוטב הקפצה:
2 כפות סויה בהירה – קיים במארז בסיס לאסייתית
2 כפות סויה כהה – קיים במארז בסיס לאסייתית- לפי תאיר מורדוך, הסויה המתאימה ביותר
2 כפות דבש או סוכר
חצי כפית צ׳ילי יבש
1 שן שום קצוצה
להכנה בצ׳יק:
🥠חותכים את העוף לקוביות ומניחים בתוך קערה
🥠מוסיפים לקערה את כל רכיבי המשרה ( קורנפלור, סויה, סודה לשתיה) ומערבבים עם העוף
🥠מטגנים את העוף בווק או מחבת עם מעט שמן ומוציאים
להקפצה:
🥠מכינים את הרוטב: שמים בתוך קערה את כל רכיבי הרוטב: סויה, דבש (או סוכר), צ'ילי יבש, שן שום.
🥠חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות
🥠מוסיפים למחבת גדול/ ווק 2 כפות שמן לטיגון
🥠מקפיצים את כל הירקות: פלפלים, בצל ירוק, שום
🥠מוסיפים למחבת את העוף, מקפיצים כמה דקות
🥠מוסיפים את הרוטב שהכנו מראש לירקות והעוף ומערבבים יחד עוד כ 2-3 דקות
🥠* ליצירת רוטב קרמי מוסיפים חצי כוס מים + כפית קורנפלור ומערבבים
תאיר ממליצה להניח את העוף לצד אורז לבן
ב ת א ב ו ן ! ותביאו לצחיל'ה לטעום
עוד מתכונים מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה:

מנה אסייתית בצ'יק

