עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול ברוטב חמצמץ של לימון ושמן זית.
עונת עליי הגפן בשיאה-נצלו אותה😍תכינו כמויות ותקפיאו
סיר נפלא לארח בחג ובכלל לפנק את במשפחה🤩
עלי גפן ממולאים
הכנת המילוי:
במערבל מזון-לקצוץ דק צרור פטרוזיליה, כוסברה ונענע.
1 בצל בינוני לקצוץ דק ולטגן עד השחמה
2 כוסות אורז יסמין שטוף היטב
להוסיף את האורז לבצל להמשיך לטגן 2 דקות ולכבות. להוסיף לימון שלם סחוט, כף שטוחה מלח
ואת הירק הקצוץ.
לערבב ולהמתין עד צינון מוחלט.

הכנת העלים:
להרתיח מים בסיר עמוק ולהוסיף את עלי הגפן. לבשל 5 דקות ולהוציא למסננת.
גלגול עלי הגפן: מפזרים על משטח העבודה את עלי הגפן כאשר החלק המחוספס שלהם פונה מעלה. מניחים כף מילוי בתחתית בצידו הרחב של העלה ומשאירים כ-2 ס”מ מכל צד לקיפול. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים כלפי מעלה לכיוון החלק הצר לסגירת העלה. (כמו בסרטון)

סידור בסיר:
מניחים כמה עלי גפן בתחתית הסיר
מסדרים את עלי הגפן הממולאים כאשר הם צמודים אחד לשני ומוסיפים שכבה שנייה ושלישית (בהתאם לכמות) חשוב להקפיד לסדר אותם בצפיפיות על מנת שלא יפתחו במהלך הבישול.
מפזרים מעל פרוסות עגבניה ושיני שום .
מערבבים בקערית -חצי כוס שמן זית,מיץ סחוט משני לימונים,כפית מלח,2 כוסות מים ושופכים מעל.
הרוטב צריך לכסות את עלי הגפן הממולאים.
מניחים צלחת הפוכה כמשקולת שעלי הגפן הממולאים לא יצופו ולא ייפתחו במהלך הבישול.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מקררים ומגישים-טעים שאי אפשר להפסיק🤤

@einavhakounfood
תודה לעינב הבלוגרית המושלמת שמייצרת את המתכונים הכי טעימים שיש

חפשו אותה למתכונים נוספים

עלי גפן ממולאים