מתכון לביבות זוקיני יווניות של תאיר מורדוך

שהשם "לביבה" לא יטעה אותך…לא מדובר כאן במתכון רק לחנוכה!
*חשוב לדעת, אם רוצים להכין את הלביבות בול לפי המתכון ולא לקצר פינות, יש לקחת בחשבון שצריך לתת לתערובת לנוח 4 שעות.

מה צריך:
(חילקנו לפי העמודים באתר, אפשר להגיע גם דרך החיפוש)

ירקותל'ה:
4 זוקיני בינוניים
1 בצל סגול בינוני מגורד
1 שן שום
3 כפות שמיר קצוץ

מזווה:
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
9 כפות קמח תופח
1 ביצה
שמן לטיגון

מעדיה:
1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כוס פטה מפוררת

להגשה, הצזיקי של תאיר מורדוך:

ירקותל'ה:
1 שן שום כתושה
מלפפון אחד מגורד גס עם הקליפה
1 כף שמיר קצוץ

מעדניה:
200 גר יוגורט יווני

מזווה ( תחת "תבלינים"):
מלח ופלפל
מעט אורגנו טרי – לא חובה
שמן זית

ההכנה:
1. מגרדים את הזוקיני בפומפיה גסה ומניחים במסננת ולוחצים מעט להוצאת הנוזלים

2. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ונותנים לשהות לשעה עד 4 שעות במקרר

3. מחממים שמן במחבת (חום של 170-180 מעלות) לוקחים כף מהעיסה ומורידים לשמן
מעבירים למסננת להגרת השמן המיותר

4. לצזיקי מערבבים הכל ומגישים לצד הלביבות

5. יושבים בנועם וממתינים למחמאות ; – )

רוצה לראות עוד מתכונים שתאיר מכינה עם המצרכים שלנו? כדאי  לעקוב אחריה וגם אחרינו (…סתם…ברור שכבר יש לנו עוקב ממך!)

tairmordoch@ , @tzahile

לביבות זוקיני יווניות

מתכון לביבות זוקיני יווניות