פאד סי יו - מקופץ אטריות וסויה
מתכון מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה : פאד סי יו (Pad See Ew) מקופץ אטריות וסויה
רכיבים :
170 גרם חלבון לבחירה – עוף, בקר או טופו
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן צמחי
2 שיני שום, קצוצות
1 ביצה
1/2 ברוקולי – מפורקים לפרחים קטנים
220 גרם אטריות אורז רחבות
2 כפיות סוכר לבן
פלפל לבן גרוס – לפי הטעם
לרוטב:
1.5 כף רוטב סויה בהיר – קיים במארז בסיס האסייתית שלנו
* אם יש במטבח רוטב מגי או רוטב גולדן מאונטיין, אפשר להשתמש ב1 כף של סויה בהיר + 1 כפית של רוטב מגי או רוטב גולדן מאונטיין
1 כפית רוטב דגים -קיים במארז בסיס האסייתית שלנו
1 כפית רוטב סויה כהה תאילנדי -קיים במארז בסיס האסייתית שלנו
להכנה בצ׳יק:
🥠 פורסים את החלבון (העוף, הבקר או הטופו) לרצועות דקות
🥠 משרים את החלבון: מערבבים את החלבון עם 1 כף רוטב סויה ו-1 כפית שמן, כך שהבשר ייפרד בקלות במהלך הבישול
🥠משרים את האטריות* – משרים את אטריות האורז במים פושרים למשך 35 דקות, ומשותפים במים קרים.
🥠מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ( סויה בהירה,כהה, רוטב דגים)
🥠מחממים כף שמן בווק או במחבת גדולה על אש גבוהה
🥠מוסיפים את החלבון ומקפיצים עד שהוא מבושל 70%. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד
🥠מוסיפים 2 כפות שמן ושיני שום קצוצות, ומטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב
🥠מוסיפים ביצה, שוברים את החלמון ונותנים לה להתייצב מעט לפני שמערבבים קלות
🥠מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים דקה, עד שהברוקולי מצופה בשמן
🥠מוסיפים את האטריות, הרוטב ו-2 כפיות סוכר ומערבבים בעדינות עד שהאטריות מצופות ברוטב באופן אחיד
🥠פורסים את האטריות כך שיכסו את כל המחבת, ונותנים להן להיצרב 15–30 שניות
🥠הופכים את האטריות, נותנים להן להיצרב שוב, וחוזרים על התהליך עד שהן מקבלות צבע קלוי ויפה
🥠מוסיפים את החלבון המבושל, מערבבים בעדינות ומורידים מהאש
מגישים מיד , אפשר להוסיף לקישוט וטעם צ'ילי תאילנדי מושרה בחומץ אורז לא חובה
עוד מתכונים מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה:

להגיש חם

