קציצות עוף בקארי
מתכון מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה. למי מתחשק קציצות עוף בקארי?
תאיר מספרת לנו שזה סיר הקציצות שמתחסל הכי מהר, הבנות שלה מתות עליו וגם אנחנו. הוא מפוצץ בטעמים של המזרח ומזכיר לנו מסעדות טובות באסיה.
והכי כיף, את כל המרכיבים "המאתגרים" יש במארז בסיס לבישול אסייתי (שבעזרתו ניתן להכין את יתר המתכונים של האסייתית). רק להוסיף ירקות, עוף ובקר טחון ולהתחיל להכין:
רכיבים (לפי אופן הכנה):
לקציצות:
1 בצל קטן
חופן כוסברה
מעט נענע
קצת בצל ירוק
כף ג׳ינג׳ר
3-4 שיני שום
2 עלי קפיר ליים – לא חובה!
500 גר עוף טחון
250 גר בשר בקר
4 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1/4 כפית מלח
פלפל
שקית משחת קארי אדום של בלו אלפנט
1.5 קופסאות קרם קוקוס – 100% קוקוס
כף סויה
כפית סוכר
להכנה בצ׳יק:
🥠מרסקים את הבצל, כוסברה, נענע, בצל ירוק, ג'ינג', שיני שום, עלי כפיר ליים במעבד מזון
🥠 שומרים בצד כף או שתיים לקארי
🥠מוסיפים לבלילה בשר טחון, עוף, 4 כפות פירורי לחם וביצה
🥠מתבלים: מלח, מעט פלפל וטוחנים לתערובת אחידה
🥠 במחבת עם כף שמן פותחים את משחת הקארי לאט לאט ומוסיפים כל פעם מעט חלב קוקוס תוך כדי ערבוב.
🥠מחממים כ-10 דקות, אפשר להוסיף קצת מים
🥠מוסיפים למחבת כף סויה, כפית סוכר וכף מהתערובת ששמנו בקציצות והשארנו בצד
🥠אפשר להוסיף למחבת 2-3 עלי כפיר ליים
🥠כעת לוקחים את תערובת הקציצות יוצרים עיגולים קטנטנים ויפים (אפשר להיעזר בכפפות) ומוסיפים פנימה לרוטב
🥠מבשלים כ-35 דקות יחד
🥠תאיר מסיפה בשלב הזה גם אפונה ושעועית ירוקה וכוסברה
ב ת א ב ו ן ! ותביאו לצחיל'ה לטעום
עוד מתכונים מהאסייתית של תאיר מורדוך X צחיל'ה:

מנה אסייתית בצ'יק

